Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál

Idén is kiváló zenei program állt össze a Fonó szakmai segítségével, amelyet kézműves és családi programok nyitányként pedig a Virtuózok kiemelt gálakoncertje tesz teljessé.

 

Szeptember elején Zsámbékon más ritmusban telik majd az idő, a kulturálisan rendkívül aktív település páratlan történelmi emlékei között kortárs zenészek, alkotók varázsolják el a közönséget. A város 4. alkalommal rendezi meg a már hagyományosnak tekinthető Sambucus Fesztivál, amely legutóbb 2019-ben a pandémia előtt valósult meg nagy sikerrel.

 

Szeptember 2-án a Virtuózok művészeit – Boateng Kármen Stephany (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Haluska Lara (hegedű), Demeniv Mihály (harmonika) – látja vendégül a város, akik a Zárdakertben adnak hangversenyt.

 

Szeptember 3-5. között a Zárdakert szabadtéri fesztiválhelyszínné változik, hogy olyan zenekarok fellépéseinek adjon teret, mint a vajdasági hegedűfenomén, Lajkó Félix és bandája, a Mongooz & the Magnet vagy az Anima Sound System, akik a legendás Gipsy Sound Clash című zenei anyaguk 20. évfordulóját ünneplik koncertjükkel.

Koncertet ad a Párizs-Budapest kulturális tengelyen mozgó idei legsikeresebb világzenei együttes, az Ötödik évszak is, akik nem csak a World Music Charts Europe nemzetközi toplistájára kerültek fel, hanem a hazai legnagyobb elismerést, a Fonogram-díjat is elnyerték első (!) lemezükkel.

Érkezik Szabó Balázs és Bandája, akik már rég belopták magukat a szívekbe és különleges színfoltként Antonia Vai svéd-magyar dalszerző, énekes is legújabb produkciójával.

 

Nem utolsó sorban fellép a szintén toplistás Dalinda énekegyüttes, Paár Julcsi, Tímár Sára és Nádasy Fanni triója és egyedi színfoltot képvisel a Branka trió, Básits Branka szerb-magyar kulturális gyökereivel, remek zenésztársakkal.

 

A kisebbek szórakoztatására is a legjobb, legfrissebb produkciók érkeznek, így például Bognár Szilvia Titoktok c. koncertje, vagy a Bahorka interaktív folklórszínháza. A helyszínek különleges atmoszférájához a Zárdakert fényfestése is hozzájárul majd, egy elismert kreatív csapat öltözteti fényekbe a város történelmi hangulatos kertjét.

 

A Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál szervezője Zsámbék Város Önkormányzata, társszervezője a Zsámbék-medence Idegenforgalmi Egyesület és a Kultúrbázis Kft, támogatója az NKA és az EMMI.

 

A rendezvény oltottsági igazolással és ingyenesen látogatható!

szeptember 02 2021

Részletek

Kezdés: 2021-09-02
Vége: 2021-09-05