Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Zoord

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.

A Zoord zenekar izgalmas évet zárt tavaly. Koncerteztek Kazahsztánban, Izraelben, Kirgizisztánban és Európa számos pontján. Csaptak egy hatalmas dorombos bulit Goán, Indiában, és olyan kiváló hazai fesztiválokon léptek fel többek között, mint a Művészetek Palotájában megrendezett Népzene Ünnepe, a Művészetek Völgye, a Budavári Borfesztivál, a Vidor Fesztivál vagy a Fishing on Orfű.

Talán nem véletlen, hogy a doromb-dob-hegedű trió most készülő lemeze is az utazás témakörét boncolgatja. Olyan zenei kalandra csábítja a hallgatót, ami kárpát-medencei gyökerekből táplálkozik, elkalandozik az ázsiai sztyeppékre, megáll a csillagok alatt transzban táncolni, majd tovalibben. A zenekar az új lemez anyagát is a varsói Rafal “Praczas” Kolacinskyvel, az egyik legjobb világzenei producerrel közösen készíti. A készülő lemez dalait az idei koncerteken már játssza a zenekar.

 

június 07 2019

Részletek

Dátum: 2019-06-07
Időpont: 19:30 - 20:30
Kategória:

Helyszín

Matyi Nagyzsínpad

Matyi Kultúrbisztró
Zsámbék, Magyarország

+ Google Térkép

Szervező

Sambucus