ÖSSZEVONÁS Napja

Hagyományteremtő céllal, meghirdetjük a Bodzafesztivál különleges eseményét az ÖSSZEVONÁS NAPJÁT.
2018. június 9-én 18:30-ra közös muzsikálásra hívunk minden, mobilizálható hangszeren játszó amatőr és profi zenészt. A produkciót Kiss B. Ádám, Junior Príma Díjas, egykori Zeneakadémiai növendék, a Kalotaszegi Prímás Verseny győztese vezeti, az Erdőfű zenekar segíti és bekapcsolódik a Bodzafesztivál számos fellépője is.
A közös zenélésre már aktívan készülnek a zsámbéki zeneiskola növendékei is és szeretettel várunk mindenki mást is a Romtemplom Nagyszínpadához, aki nem csak hallgatója, de aktív részese is kíván lenni ennek az egyedülálló hangszeres játéknak. Zsengjen a zene Zsámbékon!

Az ÖSSZEVONÁSRÓL videofelvétel is készül, a közösen eljátszott Ablakomba besütött a holdvilág című népdal kottája megtalálható a Facebook-on és itt a honlapon is.

Fényfestés a Romtemplomon

Egyedülálló látványossággal várja a Bodzafesztivál a látogatókat.
Melbourne, Helsinki, Prága és még sok más nagyváros után Bordos László Zsolt és Nagy András
vizuális művészek, robotlámpákkal, stroboszkópokkal, projektorképekkel, élőben generált
képalkotással öltöztetik majd, soha nem látott köntösbe a XIII. századi romunkat, június 9-én,
szombaton este a koncertek záróeseményeként. Gyertek nézzétek meg!
Egy kis ízelítő, eddigi munkáikból:

Helsinki

Kolozsvár

Prága

Mexico City

ZSÁMBÉKI ZSÖR 2018

Tavaly debütált a Zsámbéki Zsör a Bodzafesztivál egyik attrakciójaként.

Bodzás ízesítéssel, Romtemplommal a címkéjén ,, Mindenki örül a Rom körül” jelmondattal.

Az idei fesztiválon, megkóstolhatjuk az új zsámbéki zsört, és hogy mire is számítsunk, ha belekortyolunk, azt a zsör készítője ELEK ZOLTÁN mondja el.

Milyen lesz a 2018-as Zsámbéki Zsör?

Az új zsámbéki zsör típusa, bécsi ászok, ez még a sör aranykorából ismert nagyon híres sörfajta. Ez egy kicsit borostyánszínű, kicsit sűrűbb, kicsit malátásabb, kekszes jegyeket hoz magával és leginkább német és cseh komlók vannak benne. Nagyon érdekes, nagyon iható ízvilág.

Lesz benne bodza idén is?

Persze. Az előzőben is volt, de az túl gyümölcsös lett tőle, most javasoltam, hogy egy olyat csináljunk, amire mindenki azt mondja majd, hogy hú ez nagyon finom!

Változik a dizájn?

Igen, de a főbb stílusjegyeket megtartjuk, a ,,Mindenki örül a Rom körül”, marad, a címkéje változik színekben, de a Romtemplom természetesen rajta lesz